3 principii structurale pentru un site

Aspecte despre oportunitatea lansarii site-ului

Scarlet Vacaru

In momentul in care ne propunem sa construim un site, trebuie sa tinem cont de 3 aspecte foarte importante. Aceste principii vorbesc despre oportunitatea investitiei in site. Un site trebuie sa prezinte urmatoarele:

Eficienta:

  • site-ul trebuie sa fie intuitiv: utilizatorul sa poata utiliza in folosul sau paginile, linkurile, formularele, orice alt element dinamic din site; site-ul sa ii serveasca elemente cu care utilizatorul sa se poata descurca;
  • site-ul trebuie sa urmeze o logica umana – relationare bi-directionala cu site-ul, nu uni-directionala; trebuie sa poti interactiona cu site-ul respectiv, nu doar sa fie privit;
  • site-ul trebuie sa fie mai mult utilitar decat frumos: un site are nevoie sa faca lucruri mai mult decat sa existe pur si simplu pe web. Daca este frumos, aspectos si nu prezinta interes util, eficient (nu aduce trafic si/sau vanzari) atunci nu este mai mult decat o carte de vizita, iar investitia nu se acopera.

Relevanta:

  • site-ul trebuie sa furnizeze lucruri relevante: publicul actual este informat si nu mai cumpara orice, fie informatie, produs ori serviciu. Acum oamenii pot afla rapid de pe net lucruri de care sunt interesati. Asta este un motiv in plus pentru ca atunci cand vrem sa construim un site sa nu fim depasiti in intentie si exprimare.

Nisa de piata:

  • site-ul trebuie sa intre pe internet printr-o nisa de piata: asta reiese la analiza obiectivelor site-ului. Nisa de piata exista si pentru afacerile incepatoare si pentru cei ce isi refac site-ul: nu uita, piata se schimba, asa ca atunci cand iti vei schimba site-ul, fii atent la ce mai este actual si ce s-a schimbat in tendintele web.
  • daca nu exista nisa, atunci trebuie sa existe specializare: daca exista deja pe piata ceea ce site-ul vinde sau promoveaza, atunci aparitia lui pe web trebuie sa aduca imbunatatiri sau specializarea a ceea ce exista deja –intotdeauna exista loc pentru imbunatatiri, avand in vedere ca piata se schimba des.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.

Dedicați în fața oamenilor,
dedicați viitorului.

Ne puteți contacta prin intermediul formularului alăturat sau folosind datele de mai jos:

0748 199 940

office@dakai.ro

Contactați-ne

Nume*

Email*

Telefon

Prin completarea formularului sunt de acord cu politica de confidențialitate Dakai*
Mă abonez la newsletter-ul Dakai

Mesaj*

Trimite